Graterlia OS [MIPS32EL] - uwagi i błędy

Zaczęty przez TomTelos, 16 Grudzień 2016, 21:59:24

« poprzedni - następny »
Do dołu

pietrek

Potwierdzam wróciło pod niebieski guzik.

U mnie pojawia się czarny ekran bez obrazu i głosu na kanale TVP Rozrywka gdy przełączam kanały po kolei. Od początku. Gdy wybieram numerycznie ten TVP Rozrywka to jest ok.

Nie zmienia faktu, że opcja się przydaje.

P.S.
A co z diodą połączenia w dolnym lewym rogu w Konfiguracji sieci? Ona nie działa od początku mipsel. Na sh4 jest ok.

TomTelos

Graterlia OS Devel:
Zgemma H2S, Mut@nt HD1500, ADB5800sx

mleczyk89

31 Marzec 2018, 08:17:55 #137 Ostatnia edycja: 31 Marzec 2018, 21:39:55 by mleczyk89
Podczas dodawania zadania do planowanych klawiatura zasłania dolna belkę.

Mimo braku wyświetlacza (VU Solo SE V2) widoczne ustawienia jego jasności.

Nie działa poprawnie wskaźnik sieci. Mimo aktywnego połączenia zielona lampka w konfiguracja sieci "Połączenie" nie świeci.
VU SOLO SE V2

pietrek

Dioda przy LAN nie działa WiFi jak sobie przypomnę też dioda nie świeci.

loki7777

Zgemma h.2s

pietrek

W takim razie u mnie na vu+ i h2s na LAN nie świeci napewno.

You cannot see attachments on this board.

loki7777

Zgemma h.2s

TomTelos

Graterlia OS Devel:
Zgemma H2S, Mut@nt HD1500, ADB5800sx

pietrek

12 Kwiecień 2018, 11:46:52 #143 Ostatnia edycja: 12 Kwiecień 2018, 15:26:11 by pietrek
Od kilku dni dokładnie 09.04.2018 mam taki crashlog.  Oglądam normalnie TV nagle zielony ekran crash i restart GUI.
Nie wiem czy któraś aktualizacja tego nie robi.
Aktualizacje mam na bieżąco.


TomTelos

Cytat: pietrek w 30 Marzec 2018, 08:47:19A co z diodą połączenia w dolnym lewym rogu w Konfiguracji sieci? Ona nie działa od początku mipsel. Na sh4 jest ok.
Jest już poprawione.
Cytat: pietrek w 12 Kwiecień 2018, 11:46:52Od kilku dni dokładnie 09.04.2018 mam taki crashlog.  Oglądam normalnie TV nagle zielony ekran crash i restart GUI.
Nie wiem czy któraś aktualizacja tego nie robi.
Aktualizacje mam na bieżąco.


Debug na 6
Graterlia OS Devel:
Zgemma H2S, Mut@nt HD1500, ADB5800sx

pietrek

Cytat: TomTelos w 13 Kwiecień 2018, 12:56:56
Cytat: pietrek w 30 Marzec 2018, 08:47:19A co z diodą połączenia w dolnym lewym rogu w Konfiguracji sieci? Ona nie działa od początku mipsel. Na sh4 jest ok.
Jest już poprawione.


Kiedy zostało poprawione bo u mnie aktualizacji brak.

TomTelos

Bo jesteś w release. Musisz poczekać aż z test poleci. Zapomniałem że jeszcze się tam znajduje.
Graterlia OS Devel:
Zgemma H2S, Mut@nt HD1500, ADB5800sx

zielonyBB

16 Kwiecień 2018, 20:17:20 #147 Ostatnia edycja: 17 Kwiecień 2018, 10:55:32 by zielonyBB
Takie coś dzisiaj zauważyłem (system aktualny)

Dekoder w standby. Włączam TV > Amplituner > Power toggle na H2S (dioda gaśnie, wychodzi ze standby) - obrazu na TV brak
Przełączam dekoder w standby > wybudzam > obraz jest.
Czyli jakby za pierwszym razem wyjście ze standby nie podaje obrazu (ani dźwięku) na HDMI.
Zgemma H2S

pietrek

Cytat: TomTelos w 13 Kwiecień 2018, 12:56:56
Cytat: pietrek w 30 Marzec 2018, 08:47:19A co z diodą połączenia w dolnym lewym rogu w Konfiguracji sieci? Ona nie działa od początku mipsel. Na sh4 jest ok.
Jest już poprawione.

Potwierdzam działa. Dziękuję.

P.S.
A jak uruchomić gałąź test?

tux

Z braku chętnych do testowania (od miesięcy) dzisiaj wyłączam TEST
Graterlia OS
VU+ Duo2 (użytkowo), VU+ Zero (devel)

Do góry